PRAVILA TAROKA1.1 Spremna beseda

Tarok je zanimiva družabna igra s kartami, pri kateri vedno znova odkrivamo njene skrivnosti, kar daje poseben čar tej igri.
Pravila, ki so pred vami, temeljijo na pravilih, ki so jih leta 1986 sprejeli študenti v Mariboru in dopolnitvah iz leta 1988. Pomembnejša dopolnitev pravil je bila v letu 2015, ko je bil dopolnjen sistem točkovanja konter in sicer tako, da premišljene ali nepremišljene kontre posameznika ne vplivajo na pozicije ostalih igralcev.
Osnova tem pravilom so tudi razna druga pravila taroka, razna mnenja in priporočila ljubiteljev taroka, rezultati iz računalniških testiranj in praktične izkušnje. Resni in utemeljeni predlogi za izboljšanje teh pravil pa so vedno dobrodošli in bodo upoštevani pri naslednjih izdajah.
Pri sestavi teh pravil je posebna pozornost namenjena preglednosti, enostavnosti, predvsem pa natančnosti definiranja možnih dogodkov.
Pravila so vsebinsko razdeljena na tri dele. Prvi del pravil razlaga splošna pravila taroka in je namenjen predvsem začetnikom. Drugi del podrobno opisuje tekmovalna pravila igre. Tretji del pa je namenjen organizatorjem tekmovanj in opisuje možne načine tekmovanja. Pravila so napisana tako, da se jih lahko nauči vsak in z malo vaje s programom Tarok.net lahko po nekaj tednih postane že soliden tarokaš.
V Sloveniji (še posebej pa drugod po svetu) obstaja več različic pravil taroka. Vsako neskladje prinaša nekaj nezadovoljstva med igralci, vendar smo prepričani, da boste pravila, ki so pred vami, hitro doumeli in jih z zadovoljstvom sprejeli. Ko se odpravljate na tarok v živo, pa vam priporočamo, da poleg kart vzamete s sabo tudi natisnjen izvod pravil taroka, sicer boste deležni veliko prerekanj.
Pravila vedno uporabljajte v celoti - takšna kot so. Z nedovršenimi popravki lahko naredite pravila konfliktna!
Tistim, ki ste se odločili igrati to igro, kakor tudi tistim, ki že igrate tarok, pa želimo, da zastopate to igro kot družabno igro z načelom poštenosti in graditve prijateljstva, nikakor pa ne goljufij in prepirov. Želimo vam veliko užitkov ob tej zares veličastni igri.
več...


PRAVILA TAROKA, verzija 1.08
29. jul. 2016

PRAVILA TAROKA, verzija 1.08, krajša verzija


Tisti, ki še ne poznate taroka in se ga želite naučiti, si najprej oglejte
Navodilo za igranje taroka (ŠOLA TAROKA)----------------------------------------------------------------------------------
Prva stran  --   Pomoč  --   Pogoji uporabe  --   eTAROK
© 1996 - 2024 Taroknet

https://www.tarok.net