TAROK.net - rating top lista
RATING TOP LISTA 100Kako se uvrstim na RATING TOP LISTO?


Rating top lista se oblikuje na osnovi prijateljskih iger/tekem.
Igralci igrajo za top listo z verzijo 1.6800 ali višjo, vendar da boste lahko v programu videli svoj rating, potrebujete verzijo 1.6802 ali višjo.
Vpis na top listo se izvede po končanih 16 igrah, s tem da morata tekmo dokončati vsaj 2 živa igralca (igre računalniških igralk ne vplivajo na rating točke igralcev).
Formula za izračun točk je precej kompleksna in je podobna tisti iz tekmovalnih iger, s tem da so točke višje za cca 30 krat (npr. 5 ligaških točk rezultira v 1500 rating točk). To pomeni, da bi naj povprečni igralec sčasoma dosegel 1500 rating točk (boljši več, slabši manj). Sčasoma - torej z eno prijatelsko tekmo se ne da takoj priti na 1500 točk na rating top listi, pač pa je za to potrebnih več tekem (npr. 30 ali več odvisno od posameznega igralca). To tudi pomeni, da bodo v začetku imeli boljši rating tisti igralci, ki bodo več igrali, šele kasneje bodo vrh rating top liste zasedli boljši igralci.
Top lista prikazuje 100 igralcev z najboljšim ratingom. Ostali igralci lahko vidijo svoj rating v programu.

Kako do čim boljšega ratinga?
1.) Glavni faktor, ki vpliva na rating top listo, je rezultat tekme. Se pravi zmaga ali včasih tudi 2. mesto dviguje pozicijo na rating top listi, 3. in še posebno 4. mesto zmanjšuje rating točke.
2.) Rating točke najbolj zmanjša nedokončanje tekme (približno kot da bi imeli v rezultatu -3000 točk). Če padete iz igre, se čimprej vključite nazaj v igro.
3.) Težavnost mize nekoliko poveča izračunane točke za rating. Težavnost mize pomeni povprečni rating igralcev za mizo.
4.) Izračunane točke za rating nekoliko poveča tudi število igralcev za mizo. Se pravi, da se najboljši dodatki točk dosežejo s štirimi živimi igralci za mizo.
5.) Posebna procedura vsakemu igralcu vsak dan odvzame 1 rating točko. Se pravi, da je rating potrebno vzdrževati.
Še en primer za razumevanje: če samo en igralec dokonča tekmo, medtem ko je predhodno zapustil igro eden ali več igralcev, se bodo točke izračunale takole: igralcu, ki je sam dokončal tekmo, se rating točke ne spremenijo (tekmo morata dokončati najmanj 2 igralca), ne bodo pa brez kazenskih točk ostali tisti, ki so predčasno zapustili igro oz. niso dokončali tekme (16 iger).

Rating top lista

--------------------------------------------------------------------------------
   Prva stran  --   Pomoč  --   Forum
© 1996 - 2020 Taroknet

http://www.tarok.net