TAROK.net - rating top lista
PRIJATELJSKE IGRE - TOP 1000+Kako se uvrstim na TOP LISTO?


Top lista se oblikuje na osnovi ocen posameznih igralcev. Ocena posameznega igralca se oblikuje na osnovi posebne forumule, ki izračunava točke na osnovi rezultatov prijateljskih iger/tekem.Igralci igrajo za top listo z verzijo 1.6800 ali višjo, vendar da boste lahko v programu videli svojo oceno, potrebujete verzijo 1.6802 ali višjo.
Vpis na top listo se izvede po končanih 16 igrah, s tem da morata tekmo dokončati vsaj 2 živa igralca (igre računalniških igralk ne vplivajo na oceno igralcev).

Formula za izračun točk (ocena igralca) je precej kompleksna in je podobna tisti iz tekmovalnih iger, s tem da so točke višje za cca 300 krat (npr. 5 ligaških točk rezultira v 1600 točk). Povprečni igralec bi naj sčasoma skupaj z bonusi dosegel oceno cca 1600 točk (boljši več, slabši manj). Sčasoma - torej z eno prijatelsko tekmo se ne da takoj priti na 1600 točk na rang top listi, pač pa je za to potrebnih več tekem (npr. 30 ali več odvisno od posameznega igralca). To tudi pomeni, da bodo v začetku imeli boljšo oceno tisti igralci, ki bodo več igrali, šele kasneje bodo vrh top liste zasedli boljši igralci.
Top lista prikazuje igralce z vsaj 1000 točkami ali več. Ostali igralci lahko vidijo svojo oceno v programu. Igralec, ki ga ocena ne zanima oz. mu ni všeč, lahko v nastavitvah v programu izklopi prikaz ocene.

Kako do čim boljše ocene?
1.) Glavni faktor, ki vpliva na oceno, je rezultat tekme. Se pravi zmaga ali včasih tudi 2. mesto dviguje oceno, 3. in še posebno 4. mesto zmanjšuje oceno.
2.) Oceno najbolj zmanjša nedokončanje tekme (trenutno je nastavljeno, da se ocena zmanjša za 15 točk). Če padete iz igre, se čimprej vključite nazaj v igro.
3.) Težavnost mize nekoliko poveča ali zmanjša izračunano oceno. Težavnost mize pomeni povprečno oceno igralcev za mizo. To pomeni, da igranje z igralci, ki imajo višjo oceno, povečuje točke in obratno.
4.) Izračunano oceno nekoliko poveča tudi število igralcev za mizo. Se pravi, da se najboljši dodatki točk dosežejo s štirimi živimi igralci za mizo.
5.) Posebna procedura vsakemu igralcu, ki ima manj kot 1550 točk vsak teden (v ponedeljek zjutraj) odvzame 1 točko. Tistim igralcem, ki imajo nad 1550 točk, pa odvzame 1% točk na razliko. To pomeni, da do 1600 točk še vedno odvzame samo 1 točko, potem pa npr. pri 1601 odvzame 2 točki, pri 1701 odvzame 3 točke, itd. Tistemu igralcu, ki v zadnjih 90 dneh ni odigral niti ene prijateljske tekme odvzame 100 točk. Oceno (rejting točke) je potrebno vzdrževati.
Še en primer za razumevanje: če samo en igralec dokonča tekmo, medtem ko je predhodno zapustil igro eden ali več igralcev, se bodo točke izračunale takole: igralcu, ki je sam dokončal tekmo, se ocena ne spremeni (tekmo morata dokončati najmanj 2 igralca), ne bodo pa brez kazenskih točk ostali tisti, ki so predčasno zapustili igro oz. niso dokončali tekme.


*Določanje vstopnih točk, ko se igralec pridruži med igro:
- pri vstopu v prvih štirih igrah: vzame se rezultat kot ga je imela nadomestna računalniška igralka, s tem da se večja odstopanja zmanjšajo na razliko +-70 od živega igralca (primer: računalniška igralka ima 100 točk, najboljši živi igralec pa 20 točk, v tem primeru se novemu igralcu dodeli 90 točk in obratno primer: računalniška igralka ima -100 točk, najslabši živi igralec pa -20 točk, v tem primeru se novemu igralcu dodeli -90 točk).
- pri naslednjih igrah pa se točke izračunajo v razmerju do zadnjega živega igralca in sicer:
v 5. igri X-10
v 6. igri X-20
v 7. igri X-30
v 8. igri X-40
v 9. igri X-50
v 10. in višjih igrah X-60

Top lista

--------------------------------------------------------------------------------
   Prva stran  --   Pomoč  --   Forum
© 1996 - 2024 Taroknet

http://www.tarok.net