TAROK.net - rating top lista
OCENA IGRALCEV - TOP 100Kako se uvrstim na RAITING TOP LISTO?


Rang top lista se oblikuje na osnovi ocen posameznih igralcev. Ocena posameznega igralca se oblikuje na osnovi posebne forumule, ki izračunava točke na rezultatih prijateljskih iger/tekem.

Igralci igrajo za top listo z verzijo 1.6800 ali višjo, vendar da boste lahko v programu videli svojo oceno, potrebujete verzijo 1.6802 ali višjo.
Vpis na top listo se izvede po končanih 16 igrah, s tem da morata tekmo dokončati vsaj 2 živa igralca (igre računalniških igralk ne vplivajo na oceno igralcev).

Formula za izračun točk (ocena igralca) je precej kompleksna in je podobna tisti iz tekmovalnih iger, s tem da so točke višje za cca 300 krat (npr. 5 ligaških točk rezultira v 1500 točk pri igrah v štiri oz. 1550 točk pri igrah v tri). Povprečni igralec bi naj sčasoma skupaj z bonusi dosegel oceno cca 1600 točk (boljši več, slabši manj). Sčasoma - torej z eno prijatelsko tekmo se ne da takoj priti na 1600 točk na rang top listi, pač pa je za to potrebnih več tekem (npr. 30 ali več odvisno od posameznega igralca). To tudi pomeni, da bodo v začetku imeli boljšo oceno tisti igralci, ki bodo več igrali, šele kasneje bodo vrh rang top liste zasedli boljši igralci.
Top lista prikazuje 100 igralcev z najboljšimi ocenami. Ostali igralci lahko vidijo svojo oceno v programu. Igralec, ki ga ocena ne zanima oz. mu ni všeč, lahko v nastavitvah v programu izklopi prikaz ocene.

Kako do čim boljše ocene?
1.) Glavni faktor, ki vpliva na oceno, je rezultat tekme. Se pravi zmaga ali včasih tudi 2. mesto dviguje oceno, 3. in še posebno 4. mesto zmanjšuje oceno.
2.) Oceno najbolj zmanjša nedokončanje tekme (trenutno je nastavljeno, da se ocena zmanjša za 15 točk). Če padete iz igre, se čimprej vključite nazaj v igro.
3.) Težavnost mize nekoliko poveča ali zmanjša izračunano oceno. Težavnost mize pomeni povprečno oceno igralcev za mizo. To pomeni, da igranje z igralci, ki imajo višjo oceno, povečuje točke in obratno.
4.) Izračunano oceno nekoliko poveča tudi število igralcev za mizo. Se pravi, da se najboljši dodatki točk dosežejo s štirimi živimi igralci za mizo.
5.) Posebna procedura vsakemu igralcu vsak teden (v ponedeljek zjutraj) odvzame 1 točko. Se pravi, da je oceno potrebno vzdrževati.
Še en primer za razumevanje: če samo en igralec dokonča tekmo, medtem ko je predhodno zapustil igro eden ali več igralcev, se bodo točke izračunale takole: igralcu, ki je sam dokončal tekmo, se ocena ne spremeni (tekmo morata dokončati najmanj 2 igralca), ne bodo pa brez kazenskih točk ostali tisti, ki so predčasno zapustili igro oz. niso dokončali tekme.
V novejši verziji bo dodelano (z ozirom na to, da se npr. v 16. igri ni možno več vrniti v igro), da se igralcu rezultat vseeno upošteva, četudi ne odigra zadnjo oz. predzadnjo igro.

Raiting top lista

--------------------------------------------------------------------------------
   Prva stran  --   Pomoč  --   Forum
© 1996 - 2020 Taroknet

http://www.tarok.net