TAROK.net - rating top lista
OCENA IGRALCEV - TOP 100Kako se uvrstim na RANG TOP LISTO?


Rang top lista se oblikuje na osnovi ocen posameznih igralcev. Ocena posameznega igralca se oblikuje na osnovi posebne forumule, ki izračunava točke na rezultatih prijateljskih iger/tekem.

Igralci igrajo za top listo z verzijo 1.6800 ali višjo, vendar da boste lahko v programu videli svojo oceno, potrebujete verzijo 1.6802 ali višjo.
Vpis na top listo se izvede po končanih 16 igrah, s tem da morata tekmo dokončati vsaj 2 živa igralca (igre računalniških igralk ne vplivajo na oceno igralcev).

Formula za izračun točk (ocena igralca) je precej kompleksna in je podobna tisti iz tekmovalnih iger, s tem da so točke višje za cca 300 krat (npr. 5 ligaških točk rezultira v 1500 točk pri igrah v štiri oz. 1550 točk pri igrah v tri). To pomeni, da bi naj povprečni igralec sčasoma dosegel oceno 1500 točk (boljši več, slabši manj). Sčasoma - torej z eno prijatelsko tekmo se ne da takoj priti na 1500 točk na rang top listi, pač pa je za to potrebnih več tekem (npr. 30 ali več odvisno od posameznega igralca). To tudi pomeni, da bodo v začetku imeli boljšo oceno tisti igralci, ki bodo več igrali, šele kasneje bodo vrh rang top liste zasedli boljši igralci.
Top lista prikazuje 100 igralcev z najboljšimi ocenami. Ostali igralci lahko vidijo svojo oceno v programu. Igralec, ki ga ocena ne zanima oz. mu ni všeč, lahko v nastavitvah v programu izklopi prikaz ocene.

Kako do čim boljše ocene?
1.) Glavni faktor, ki vpliva na oceno, je rezultat tekme. Se pravi zmaga ali včasih tudi 2. mesto dviguje oceno, 3. in še posebno 4. mesto zmanjšuje oceno.
2.) Oceno najbolj zmanjša nedokončanje tekme (približno kot da bi imeli v rezultatu -2000 točk). Če padete iz igre, se čimprej vključite nazaj v igro.
3.) Težavnost mize nekoliko poveča ali zmanjša izračunano oceno. Težavnost mize pomeni povprečno oceno igralcev za mizo. To pomeni, da igranje z igralci, ki imajo višjo oceno, povečuje točke in obratno.
4.) Izračunano oceno nekoliko poveča tudi število igralcev za mizo. Se pravi, da se najboljši dodatki točk dosežejo s štirimi živimi igralci za mizo.
5.) Posebna procedura vsakemu igralcu vsak teden (do 19.2.2020 vsak dan) odvzame 1 točko. Se pravi, da je oceno potrebno vzdrževati.
Primer za razumevanje: če samo en igralec dokonča tekmo, medtem ko je predhodno zapustil igro eden ali več igralcev, se bodo točke izračunale takole: igralcu, ki je sam dokončal tekmo, se ocena ne spremeni (tekmo morata dokončati najmanj 2 igralca), ne bodo pa brez kazenskih točk ostali tisti, ki so predčasno zapustili igro oz. niso dokončali tekme (16 iger).


Pogosta vprašanja

Vprašanje:
Ne bi rad izpadel kak grebo, vendar ne razumem tega točkovanja. Pravkar sem z igralcem 'A' in 'B' zmagal igro v tri in presenečen ugotovil, da sem iz 1714 padel na 1690. Je mogoče povezano s tem, da sem igral pred kako uro , ko je sklical 'C' in smo nenadoma vsi padli ven. Ob tem so mi točke ostale. ker se mi to ni zgodilo prvič, me zanima,ali je to stvar programa, da ti vsake toliko malo vzame, ko imaš določeno število točk?

Odgovor:
Izračun za konkretno vprašanje je približno takšen: 1714 - 29 = 1685 + 5 = 1690 (-29 točk za predhodno nedokončano tekmo in +5 za zmago pri novi mizi).
Veliko takšnih vprašanj dobimo in le redko kdo prizna, da je bilo s predhodno igro nekaj narobe.
Ko server na koncu tekme računa rezultate, mu je vseeno ali je kdo namerno šel iz igre ali ga je 'kao vrglo ven'. Nedokončana igra so kazenske točke. V zgornjem primeru nekoga od prisotnih ni vrglo ven ali pa se je vrnil nazaj in pripeljal tekmo do konca (lahko pa se je vključil tudi kakšen novi igralec in dokončal tekmo). Nato (ob koncu tekme) server vsem, ki se niso vrnili v igro, odvzame točke (ne glede na to, če tak igralec že igra novo tekmo za neko drugo mizo). Se pravi ... server obračunava točke šele na koncu tekme, kar pomeni, da lahko še nekaj časa traja (dokler se tekma ne dokonča), preden server odvzame točke. Če npr. igralec začne igrati za novo mizo, še ne vidi odvzema točk (ker tekma za predhodno mizo še teče). Tako igralec šele po končani novi tekmi vidi obračunane točke obeh miz skupaj (-29 +5 = -24). To je to.
Tako, da ... Ne obstajajo čudežni odvzemi točk.
Kaj priporočamo: čim prej se vrniti k svoji odprti mizi in dokončati tekmo.

Rang top lista

--------------------------------------------------------------------------------
   Prva stran  --   Pomoč  --   Forum
© 1996 - 2020 Taroknet

http://www.tarok.net