Vrnitev na začetek foruma

E-turnir
napisal DaniloS April 9, 2020, 10:12 pm
E turnir je prava osvežitev. Najbolj zanimivo mi je, ko mislim, da sem odigral maksimalno, pa ima v isti igri kar nekaj tekmovalcev več točk. Slavko, me lahko kako potolažiš? So ti v začetku igre, ko je več opcij, imeli le bolj srečno roko, ali sistemsko bolje igrajo? Če je drugo, imam še veliko dela, da postanem dober igralec. Vsekakor pa je tale naš Tarok.net z vsemi opcijami izvrsten program.
napisal Slavko April 11, 2020, 5:16 pm
Danilo, da te malo potolažim ...
(*v nadaljevanju sem pod pojmom igralec/igralci imel v mislih tako moške kot ženske)

A) Da nekateri igralci pridejo s točkami na vrh je lahko naključje in sicer:
- npr. v štiri, en igralec rufa srce drugi karo, en porufa boljšo igralko, drugi se mogoče celo zarufa, logično da potem primerjava ni prava, se pa na dolgi rok take zadeve izenačujejo
- nekateri igralci gredo na extreme (na vse ali nič), npr. na skoraj nemogoče karte igra barvni valat in igra se mu celo posreči, no takšen pristop na dolgi rok prinaša slabše rezultate, potrebno je najdi optimalno stopnjo tveganja

B) Seveda pa vsi igralci ne igrajo enako dobro.
Igralce bi lahko razvrstili v tri stopnje (pa tudi globina ima svojo moč):
I. igralci osnovne stopnje - osnovno igranje taroka
To so igralci, ki igrajo po (najboljšem) občutku, tako kot se jim zdi v danem trenutno najbolje, ti igralci večinoma igrajo tarok za razvedrilo in se ob tem tudi lepo zabavajo, nekateri imajo celo občutek, da so zelo dobri
Veliko igralcev tudi trajno ostane na tej stopnji.
II. napredni igralci - napredno igranje taroka
To so igralci, ki obvladajo napredne tehnike taroka: "kratka-dolga barva", "pred-za", "dominantni igralec", "sledenje", različne taktike igranja glede na razporeditev kart, obvladajo in upajo igrati tudi extremne igre (in jih seveda tudi dobivajo)
III. vrhunski igralci taroka - vrhunske igre
To so igralci, ki igrajo tarok malo drugače kot narekuje zdrava logika. To so igralci, ki so eksperimentirali različne načine igranja in ugotovili, da se boljši rezultati dosegajo, če igrajo tarok nekoliko drugače.
Teh igralcev je po moji oceni cca 5 %, jih je pa kar nekaj na Tarok.net-u.

Globina v taroku pa pomeni, koliko tehnik ima igralec naštudiranih in jih uporablja pri igri.

Danilo, naj te ne skrbi, če te je nekdo prehitel, ker je igral ekstremno igro "na vse ali nič".
Glede ostalega pa se je vredno zamisliti, zakaj je nekdo odigral bolje. Kje tehnike šepajo.

Eturnir je odlična priložnost za takšne analize.
napisal DaniloS April 12, 2020, 12:49 am
Hvala za pomirjujoč A odgovor. Pri B se popolnoma strinjam. V prijateljskih igrah je vseeno treba "dovoliti" kako napako tudi sicer odličnim igralcem. Ko po napornem dnevu namesto s.... po TV raje sedež k Taroku, odšpilaš eno, dve, tri in malo počvekaš, lahko brez zamere kaj kiksneš.Druga stvar pa je Tekmovalna liga, kjer ni šale in je mesto za dokazovanje.Uživam v vsakem kolu in tudi ko ne gre, se kaj naučiš. Kot vem,vas veliko najboljših.net igralcev igra tudi na državnem prvenstvu v živo. To dejstvo je za nas ostale še večja vzpodbuda, da se kosamo z vami in enkrat mogoče najdemo čas tudi za to.
Ostanite zdravi
napisal Skis April 16, 2020, 5:21 am
Zelo podobno razmišljam kot Danilo. Je pa tako, da velikokrat po odigrani igri ne veš, kaj je nekdo storil drugače, da ima toliko več točk. A bi bilo možen ogled kakšne partije nekoga, ki je posamezno igro odlično odigral, seveda z namenom učenja ?
napisal vigy May 21, 2020, 4:48 am
Pohvale za korona e-turnir. Jest bi jih še večkrat igral. Brez korone seveda.

Lp
Izpolni prazna polja in napiši repliko:
Ime:
Odgovor:
Verifikacijska koda: