Vrnitev na začetek foruma

bolj realen rating igralcev
napisal golddigger December 20, 2018, 8:26 pm
Pozdravljeni,zanima me,ali se kaj razmislja o ratingu igralcev v obliki stevilk namesto zvezdic? Sem namrec mnenja,da bi bil rating igralcev veliko bolj realen v taki obliki. Nekako tako,da se z uspesnostjo sorazmerno dviguje tudi rating oziroma zmanjsuje,kadar igralec izgubi.
Hvala za odgovor in lp
napisal Slavko December 20, 2018, 9:34 pm
Ne vem zakaj bi bil rating v obliki številk bolj realen? (Na valatu je iz tistega ratinga gratal kaos - vsaj tako se govori). Rating se ne pridobiva na prijateljskih igrah, pač pa na tekmovalnih, kjer tekmovalec skozi daljše obdobje pridobi realen rating. Svoje pravo znanje pa lahko vsak igralec pokaže na e-turnirjih Tarok.net, kjer vsi tekmovalci igrajo z enakimi kartami.
napisal golddigger December 20, 2018, 9:59 pm
Osebno ne vidim razloga,zakaj se tudi prijateljske tekme nebi stele za rating. Na ta nacin bi se rating igralcev stalno spreminjal in tako igralci nebi zaspali na lovorikah. Kar pa se tice teh e-turnirjev, mi je pa nerazumljivo to,da se mesa tarok v 3 in 4. To je kot bi mesal hruske in jabolka,zato se jih osebno ne udelezujem. Kar pa se tice lige pa delovno aktivni igralci tezko sodelujemo zaradi termina.
napisal Slavko December 21, 2018, 2:26 am
Kar se tiče prijateljskih iger si me res spravil v razmislek. Pa ne zato, da ne bi dobri igralci zaspali na lovorikah, pač pa zato, ker nekateri igralci igrajo preveč neresno. Neresen tarok pa ni tarok.
Pri e-turnirjih se igra 1 serija v štiri in ostale (3) serije v tri+1. Poznam igralca, ki je bil (in je še) odličen igralec taroka v tri oz. tri+1 (šampion na Tarok.net-u in tarok zvezi). V štiri prej skoraj nikoli ni igral, pa je kljub temu dosegel naziv 'kralj taroka' (najvišja kategorija taroka v štiri). Tarok je tarok, kdor zna zna, pa če je v tri ali v štiri. Gre le za nijanse.
Ligo, kjer tekmujejo igralci med sabo, pa se drugače ne da izvesti kot ob določeni uri, podobno kot na nogometni tekmi, ko mora 22 ljudi istočasno biti na igrišču.
napisal golddigger December 21, 2018, 7:46 pm
Me veseli,da sem vas spravil vsaj v razmislek glede tega. Včasih se tudi zgodi,da igralec,kadar izgublja kar sredi igre zapusti igro,kar se mi zdi izredno nespoštljivo do nasprotnika pa tudi sam opažam,da nekateri igrajo neresno. Preprican sem,da bi se to vsaj malo spremenilo,ce se uvede nov nacin, saj bi igralci,ki igrajo samo prijateljske igre,s tem dobili dodatno motivacijo,kar pa je lahko samo dobro za igralce,ki cenimo dobro ter posteno igro.
napisal DoktorKac November 28, 2019, 1:18 am
Slavko,

A je mogoče da implementiramo rating tako kot golddiger predlaga? Res bi prineslo bolj resne igre.
napisal Slavko November 28, 2019, 2:02 am
Ja, izdelava ratinga prijateljskih iger je prišla na 'delovno mizo'. Idejna zasnova je že narejena, sledi izdelava. Zvezdice ostajajo, rating bo dodan. Lestvica prijateljskih iger bo nadomeščena z lestvico ratinga igralcev.
napisal vigy January 2, 2020, 1:32 am
Najprej vse Zdravo in Srečno 2020.
Čestitke za novo Rating listo. Bi pa imel še en predlog. In sicer, da bi ob slikici kjer so zabeležene toče, mogoče v oklepaju pisalo mesto tekmovalca/igralca. Npr.: vigy 377 (84.) ali podobno.
napisal vigy January 2, 2020, 2:20 am
Pa še to bi vprašal. S koliko točkami v neki partiji starta igralec, ki se v igro priključi kasneje. Npr.: v 5. igro
napisal Slavko January 2, 2020, 6:25 pm
Vigy, glede prvega predloga še malo počakajmo, da zadeva steče. Npr. v tenisu so igralci rangirani po mestu (1., 2., ...), vendar tam se rating spreminja le parkrat na leto.
Za vključevanje v igro pa so odbitki točk glede na igro v kateri se vstopi. Namreč nekdo bi vstopal v 16. igro in tako na hiter način pridobil solidne rating točke.
Takole bi naj bilo (trenutno je malenkost drugače):
vstop v prve štiri igre je razultat kot je (kot ga ima računalniška igralka), v 5. igro je -10, v 6. -20, v 7. oz. 8. -40, v 9. oz. 10 -60, v 11. oz. 12. -80 in po 12 igri -100 točk od zadnjega.
Se pravi: najbolje se je pridružiti k mizi v začetnih igrah.
napisal vigy January 2, 2020, 8:59 pm
Super sistem.
Hvala
Izpolni prazna polja in napiši repliko:
Ime:
Odgovor:
Verifikacijska koda: