Vrnitev na začetek foruma

Odgovori na nekatera vprašanja
napisal Slavko August 17, 2016, 12:02 am
1. Razdelitev kart, recimo za web, če si previsoko na lestvici kot običajno, te avtomatsko igralke potisnejo navzdol, razdelitev kot splošno, če boš prejšnjo igro izgubil, boš naslednjo zmagal. Sumim, da program ali programer manipulira z razdelitvijo, kot tudi kašne črne pike na uporabniško ime ?
> Takšne študije so v slepi ulici, razdelitev kart ni povezana z nobeno od navedenih trditev (ne na uporabniško ime, ne na dosežene rezultate nekje v preteklosti ali kar koli drugega). Razdelitev kart poteka izključno na osnovi gole računalniške funkcije (rnd), ki naključno izbira številke. Morebiti, da računalniška funkcija ne dela 100% naključno, vendar programer na to nima vpliva. Še sreča, da v 14 letni zgodovini ligaškega tekmovanja v profesionalni ligi nisem nikoli prišel med prve tri - potem bi verjetno tovrstne študije segale v nebo.
2. Kako lahko računalniške igralke sekajo solo kralja?
> Ne vem, če prav razumem vprašanje, ampak zakaj ne bi mogle sekati solo kralja.
3. Izpad strežnika zaradi nadgradnje?
> Strežnik ne ugašamo zaradi nadgradnje v času, ko igralci igrajo tarok. Nadgradnje so bile izvedene med 3. in 6. uro zjutraj, sama nadgradnja pa ne traja več kot 5 minut. Letos poleti je bil tarok strežnik nekaj krat ugasnjen zaradi močnejših neviht, ki bi lahko povzročile dolgotrajnejši izpad strežnika. V primeru izpada tarok strežnika pa še vedno lahko igrate mrežne igre na način kot pred 2 letoma, ko še ni bilo tarok strežnika.
4. Pri nadgradnjah v bistvu ni prav nobene razlike v programu?
> Kakšne so novosti v nadgradnjah je opisano na strani za novosti (http://www.tarok.net/novo.php). Včasih gre za velike spremembe v nadgradnji, ki pa v samem programu niso vidne: npr. tarok server je nov (dodatni) program, ki teče na našem računalniku in omogoča mrežne igre brez potrebe po nastavitvah sklicateljstva - gre za velik projekt v ozadju, ki na uporabniški strani ni viden, ali npr. letos, ko je nadgrajen tarok strežnik za avtomatizirano ligaško tekmovanje, kar spet na uporabniški strani ni nič vidno, ali npr. izdelava lastne klepetalnice, zaradi katere ne bo več potrebno nalagati Jave, kar spet v samem programu tarok ni vidno, itd.

Izpolni prazna polja in napiši repliko:
Ime:
Odgovor:
Verifikacijska koda: