Vrnitev na začetek foruma

web liga
napisal dimnikar June 1, 2015, 5:56 pm
pripomba na točkovanje v web ligi
kot sem že omenil slavkotu se mi točkovanje za web ligo ne zdi primerno. kot je razvidno iz letošnje lestvice ko so dobili njofra,maco,jan666 in domi nenormalno število točk napram drugim igralcem je milo rečeno noro, tako je domi celo drugi štiri jan666 pa osmi z pol letnim igranjem . isto je v tri. predlagam spremembo točkovanja tako da se vsaki mesec podeli točke po vrstnem redu, prvi dobi toliko točk koliko nas je igralo ta mesec, primer 215 dobi 215 točk drugi 214 in tako dalje do zadnjega ki dobi 1 točko. mislim da se vsi strnjamo da je takšno točkovanje bolj pošteno, lep pozdrav in hvala za odgovor

ps mislim da je sedaj primeren trenutek, ko se je začel novi cikel tekmovanja.
napisal ONIX 134 June 28, 2015, 5:18 am
Tudi meni se zdi ta "stimulacija" pretirana. Razumem, da hoče Slavko tekmovanje narediti zanimivo tudi za nove igralce, ki se priključijo med letom, ampak do take pomoči pa gotovo niso upravičeni (da so z nekaj dobrimi meseci potem celo v vrhu). Kar je stimulacija za ene, jemlje voljo drugim, rednim. Mislim, da pišem tudi v imenu PLF, sva se celo pot pogovarjala o tem, ko sva se vozila domov z Gančanov. Mogoče je rešitev oz. primerno, da novi dobi toliko točk, kot igralec, ki je zadnji in redno igra?
napisal plf July 8, 2015, 10:46 pm
Mislim da bi morali ONIX ov predlog upoštevati, ker če je WEB letno točkovanje je milo rečeno skregano z zdravo pametjo, da se na vrhu pojavijo igralci, ki so igrali samo pol leta.
napisal Slavko July 9, 2015, 3:06 am
Predlagam vam, da prvih 6 mesecev ne igrate za WTL. Vendar vam ne garantiram, da boste med prvimi tremi.
napisal plf July 9, 2015, 3:46 pm
malo je nizka, ampak smo navajeni
napisal mogy July 11, 2015, 5:18 pm
Oprosti, Slavko, ampak tako nekorektnega odgovora pa res nisem pricakoval.
napisal Slavko July 12, 2015, 10:30 pm
Obrazlaga sistema točkovanja za WTL.
Sistem točkovanja za WTL je dodelan še s stimulacijskim točkovanjem.
Ta sistem ima 2 dobri lastnosti in nobene slabe.
1.) Pri tem sistemu točkovanja so prvi meseci (poletni) manj pomembni, medtem ko so meseci proti koncu tekmovanja (pomladni meseci) ključni. Dobro je to, da lahko brez skrbi odidete na daljši poletni dopust brez računalnika, saj je možno manjkajoče točke nadoknaditi.
Boljše stimulacijske točke dobijo 'boljši' igralci, slabše pa 'slabši' (nikoli drugače).
2.) Sistem s stimulacijskim točkovanjem za tiste, ki zaostajo, daje možnost tekmovalno borbo za prva mesta širšemu številu vključenih igralcev, ne le neki 'eliti'. Tako postane tekmovanje zanimivo vse do konca za veliko število tekmovalcev.
3.) Sistem nikakor ne omogoča, da bi 'slabši' igralec prešel 'boljšega'. 'Slabši' prehiti 'boljšega' igralca le, če dosega boljše rezultate. Ȍe bi npr. nek
igralec vsak mesec zmagal, bi si zagotovil na koncu 100 % zmago. Dosegel bi 2400 točk in nihče ga ne bi mogel z nobenimi stimulacijskimi točkami prehiteti.

Če pogledamo prvih deset na WTL za lansko leto v3 in v4, lahko opazimo, da so med deseterico več ali manj sami dobri igralci (kakor veste pa je na WTL tudi nekaj faktorja sreče v kartah).
Igralec DOMI se je v zadnjih mesecih konstantno uvrščal med prve štiri
igralce na WTL, kar ga je na koncu pripeljalo na 2. mesto v štiri. Da ima znanje, je pokazal tudi na e-turnirju. Jaz mu čestitam.
Izpolni prazna polja in napiši repliko:
Ime:
Odgovor:
Verifikacijska koda: