Vrnitev na začetek foruma

Kontra igri
napisal Branko3 November 15, 2013, 5:01 pm
danes smo igrali v 4. Eden od igralcev je očitno forsiral klicanje, čeprav ni imel kart. Ko sem sam dobil lepe karte, on pa je kljub temu napovedal enko (in se porufal), sem mu kontral, nakar se je takoj odjavil (prenehal igrati, očitmno iz protesta). Takšnmo moraliziranje (da ne bi smeli kontrati) se mi že v osnovi ne zdi primerno, saj je kontra sestavni del igre, ki je lahko bolj ali manj tvegana. Kdor več tvega, pač reskira kointro, temu je namenjena. Še posebej pa se mi zdi jeza neupravičena v primeru, ko hoče nekdo licitirati tudi, ko zato očitno nima ustreznih kart. Kaj menite drugi ?
LP
Branko3.
napisal Majerhold November 18, 2013, 6:44 pm
Tisto (sicer redko) skupino ljudi, ki po vsej sili forsirajo igro (čeprav so brez dobrih kart) je nekoč Silvatica imenoval "Silajdšiči". Takemu igralcu je potrebno tudi kontrati, kadar se porufa, saj se takoj odkrije da igra s slabimi kartami. Jaz v takih situacijah kljub svojim dobrim kartam dam naprej, potem ga pa čakam s kontro. Kmalu bo prenehal s svojim ekshibicionizmom. Vendar se "Silajdšič‡i" silijo samo v 4, v 3 se pa ne morejo. Sam jih poznam kar nekaj - in lastnost vseh je ta, da se takoj odklopijo od mize in poniknejo. Zato pa obstaja črna lista, pa še druge opozori, pa bo tip moral spremeniti nick. Taki ponavadi tudi svoje fotografije ne dajo v okenček. Napiši, kdo je to, pa tudi pri moji mizi ne bo nikoli več ne sedel, neigral.

L.P. Majerhold
napisal Skis December 2, 2013, 8:46 pm
Bom povsem kratek, absolutno se strinjam z mnenjem, da je kontra sestavni del igre, ter z igranjemm pač reskiraš kontro, pa tudi nobenega pomilovanja ni potrebnega, če nekomu daš kontro ( tudi če se porufa ).
Zaradi takšnih ( silajdšiči ) jaz načeloma igram samo tarok v tri ( kadar gre za resno igro seveda )
napisal Marko May 31, 2014, 5:45 pm
Zanima me, koliko se piše kontra igra?
Soigralec je igral berača in mu je drugi igral kontra in potem on nazaj kontra. To obstaja. S to igro sta uničila 3 ure dela, ker je naredil berača in pisal 560 pik.
Izpolni prazna polja in napiši repliko:
Ime:
Odgovor:
Verifikacijska koda: